Preparem panellets als Espais Activa't de Santa Eugènia i Sant Julià

El taller va fomentar l'intercanvi intergeneracional al voltant d'una tradició molt arrelada com és la Castanyada


Els Espais Activa't de Santa Eugènia de Berga i Sant Julià de Vilatorta van posar fil a l'agulla a la preparació de la Castanyada amb uns tallers d'elaboració de panellets amb persones usuàries del centres i infants del municipi.

El divendres 25 d'octubre, els alumnes de tercer i quart de l'escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga van visitar l'espai de Promoció d'Autonomia del poble per preparar els dolços típics de la Castanyada. El dilluns 28 d'octubre, va ser el torn de l'Espai Activa't de Sant Julià de Vilatorta, amb un taller en col·laboració amb els alumnes de l'escola Bellpuig.

En tots dos casos, l'activitat va consistir en l'elaboració i decoració de diferents tipus de panellets a partir d'una massa que ja s'havia preparat prèviament. Durant mitja hora, petits i grans van elaborar els diversos panellets i després van cantar cançons de tardor, algunes a càrrec dels alumnes i, les més conegudes, amb la participació de tots els assistents. 

El taller va fomentar l'intercanvi intergeneracional al voltant d'una tradició molt arrelada com és la tardor, la Castanyada i Tot Sants. Els panellets elaborats es van coure perquè infants i gent gran en gaudissin posteriorment aquests dies en una nova trobada a l'escola.

Compartir: