La jornada Cuida'm reuneix els actuals i futurs professionals de l’àmbit sociosanitari a Osona

La infermera i cap d'equip de la FADO Rosa Bertran va exposar la importància que té el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) en la cura de les persones a les seves llars


La jornada va reunir més de 300 persones a la Residència Aura de Manlleu per participar de les diverses activitats que s'organitzaven, entre les quals hi va haver més d'una vintena de ponències curtes sobre bones pràctiques. Per part de la FADO, la infermera i cap d'equip Rosa Bertran va exposar la importància que té el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) en la cura de les persones a les seves llars i va donar algunes pinzellades sobre el model que segueix la Fundació.

Les ponències van servir per donar veu a tots els agents que intervenen en aquest àmbit, des de responsables de residències, professionals del sector i administració pública, fins a persones usuàries i ciutadania. En paral·lel, també es van celebrar diversos tallers i una sessió d'speed dating adreçada a persones que busquen feina.

La jornada Cuida'm va comptar amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani. En la seva intervenció, El Homrani va destacar que "l'augment de l'envelliment de la població suposa un repte al qual cal fer front des de diversos àmbits amb objectius i estratègies comunes". El conseller va exposar que l'atenció a la gent gran és un àmbit laboral de futur i va reconèixer, alhora, la necessitat de millorar tant la cobertura de serveis com la seva tarificació per garantir la viabilitat del sistema. Abans de la intervenció del conseller, també es va presentar en públic el document Treballar d'auxiliar sociosanitària. Reflexions de les residències de la comarca d'Osona".

Compartir: