Donem la benvinguda a la Quaresma amb truitades als Espais Activa't

Els objectius de les truitades als centres són fomentar la convivència dins el grup i fer-ho mitjançant una tradició tan arrelada com fer un bon àpat a les portes de la Quaresma


L'agenda d'activitats dels espais de la Xarxa Activa't han incorporat aquests dies la celebració de les truitades, àpats on gaudir de truites de diversos sabors, amb motiu del Carnaval i l'arribada de la Quaresma.

L'Espai Activat de Gurb va organitzar una truitada el dimecres 19 de febrer amb una vintena d'usuaris, familiars i amics. Cada convidat va portar o una botifarra d'ou o una truita (amb ingredients diversos com nous, alls tendres, patates...) per acompanyar el pa amb tomàquet i la beguda portada pels professionals de la FADO. A més, els usuaris que van voler van poder estrenar els barrets de Carnestoltes que havien elaborat durant els dies previs.

A Santa Eugènia de Berga, la truitada es va fer el divendres 21 de febrer amb un esmorzar on cadascú portava una truita diferent. Després, ben adornats amb uns barrets de feltra que s'havien fet els dies anteriors van gaudir d'una estona de cant i de ball. I en el cas de la visita de l'escola a sant julià es van fer fer un seguit de balls i desfilades, on els nens i nenes van poder ensenyar les seves disfresses i la gent gran de l'espai els seus barrets.

L'Espai Activa't de Sant Julià va celebrar la seva truitada el 24 de febrer al matí. L'activitat va comptar amb una vintena de persones i tothom va portar o una botifarra d'ou o una truita de gambes, alls tendres, patates, tonyina... Després de l'esmorzar, l'Antònia, una de les cuidadores particulars dels nostres usuaris va fer un concert amb veu i guitarra.

Els objectius de les truitades als centres són fomentar la convivència dins el grup i la participació en activitats de matí de participants dels grups de tarda i d'alguns dels seus familiars, i fer-ho mitjançant una tradició tan arrelada com fer un bon àpat a les portes del període de Quaresma.

Compartir:

Truitada a Gurb
Esmorzar amb truita a Santa Eugènia de Berga
Truitada a Sant Julià de Vilatorta