La FADO reobre els centres d'atenció diürna


El centre de dia Sant Jordi de Vic i els centres de la Xarxa Activa't d'Osona, tots ells gestionats per la Fundació Assistencial d'Osona, han tornat a obrir les portes entre aquest dilluns 15 i dimarts 16 de juny, quan s'ha entrat a la fase 3 de la desescalada.

Centre de dia Sant Jordi de Vic

Aquest centre de dia públic de l’Ajuntament de Vic anirà reprenent progressivament el ventall de serveis que oferia abans de la pandèmia, des de l'assistència i recolzament a les activitats de la vida diària, passant per programes d'intervenció terapèutica, activitats socio-recreatives, manutenció o cures de salut. S’ha reobert amb una trentena de persones usuàries.

Xarxa Activa’t d’Osona

La FADO ha reobert també els centres de promoció de l'autonomia que formen part de la Xarxa d'envelliment actiu d'Osona (Xarxa Activa't). Un projecte, impulsat pel Consell Comarcal d'Osona, que permet als municipis petits oferir programes de prevenció, promoció de l'autonomia i atenció a la dependència. 

Dilluns han obert les portes els Espais Activa’t de Gurb i Sant Julià de Vilatorta i aquest dimarts els espais d’Olost i Santa Eugència de Berga, amb poc més de 25 usuaris entre els quatre centres.

Recomanacions relacionades amb l'obertura dels centres d'atenció diürna:
  • Per poder recuperar progressivament l'atenció presencial grupal, s'haurà d'assegurar la distància de 2 metres entre les persones en qualsevol de les activitats que es duguin a terme a l'interior del centre o, quan això no sigui possible, els usuaris hauran de portar la mascareta quirúrgica.
  • Les persones ateses, així com els professionals, no hauran de presentar simptomatologia i no hauran d'haver estat en contacte estret amb cap cas sospitós, probable o confirmat de COVID-19 en els darrers 14 dies. En tal cas, s'abstindran d'anar al centre o se'ls recomanarà realitzar la prova PCR.
  • Els centres garantiran les mesures d'higiene i seguretat tant dels professionals com dels usuaris: rentat de mans periòdic; ventilació, neteja i desinfecció constant d'espais, eines i utillatge; distància de seguretat, etc.
  • Tots els visitants o treballadors externs prendran les precaucions bàsiques quan entrin al centre: rentat de mans, mascareta quirúrgica, esternudar o tossir en un mocador o colze, mantenir dos metres de distància dels residents i evitaran el contacte personal.

Poder reobrir els centres d'atenció diürna és una molt bona notícia, però cal fer-ho amb prudència i responsabilitat per seguir protegint als nostres usuaris.

Compartir:

Espai Activa’t Santa Eugènia de Berga