Un mes de juliol actiu als centres de la Xarxa Activa't


Aquesta setmana s'ha completat la reobertura de tots els centres de la Xarxa Activa't que gestiona la FADO i cadascun d'ells ja funciona en el marc de la "nova normalitat" amb més d'una viutantena d'usuaris en total.

Distància, treball individual, mesures de protecció personal, molta higiene.... són alguns dels protocols que s'han aplicat per poder garantir la reobertura dels cinc centres de la Xarxa Activa't amb les màximes garanties.

Des de la setmana del 15 de juny, estan actius els programes de promoció de l'autonomia dels Espais Activa't de Gurb, Sant Julià de Vilatorta, Olost i Santa Eugència de Berga, amb més de 25 usuaris entre els quatre centres i només en la franja horària matinal.

A partir d'aquesta setmana, ja s'han pogut posar en marxa també els programes d'envelliment actiu als quatres centres citats i també a l'Espai Activa't de Sant Quirze de Besora, amb més d'una cinquantena d'usuaris.

Tots aquestes espais estaran oberts durant tot el mes de juliol i a l'agost tancaran per vacances. La resposta de les persones usuàries ha estat molt positiva, ja que l'assistència ha estat superior al 90%.

Acompanyament durant el confinament als usuaris de la Xarxa Activa't

Durant els quasi tres mesos de confinament, els centres de la Xarxa Activa't van quedar tancats. Tanmateix, es va fer un seguiment setmanal telefònic a tots i cadascun dels usuaris per mantenir el contacte i per detectar les possibles situacions conflictives, que van derivar-se als corresponents serveis socials. Així mateix, es van fer arribar diversos materials d'estimulació cognitiva perquè les persones grans puguessin mantenir des de casa una mínima activitat. D'aquesta manera, els usuaris van poder continuar fent activitats lúdiques, d'escriptura, d'exercitació de la memòria per seguir-se cuidant i mantenir-se actius.

Compartir: