Comença la vacunació al Centre de dia Sant Jordi

Aquest dimarts al matí, un equip de vacunació de l'EAP Vic ha estat al Centre de dia Sant Jordi de Vic per administrar als seus usuaris la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. En total, 39 persones han pogut començar la immunització davant el coronavirus, un procés que continuarà en els propers dies als centres de la Xarxa Activa't, també gestionats per la FADO.


La vacuna que han rebut els usuaris del centre de dia és la de Pfizer-BioNTech. És la primera que va arribar a Catalunya i consta de dues dosis, la segona de les quals s'ha d'administrar al cap de tres setmanes de la primera. Es tracta d'una vacuna extremadament segura i efectiva: el seu nivell de protecció enfront del coronavirus és del 94-95%. Cal recordar, però, que la immunització no és totalment efectiva fins uns dies després d'administrar-se la segona dosi, fet pel qual cal seguir extremant les mesures de prevenció.

El procés de vacunació de la gent gran i dels professionals del centre es duu a terme amb el suport d'Atenció Primària, és voluntari i compta amb el consentiment de l'usuari. La vacunació permetrà protegir un col·lectiu vulnerable, com és el cas de les persones dependents que participen dels serveis del Centre de dia.

Pel que fa a la vacunació als centres de la Xarxa Activa't, començarà en els propers dies: dijous, als usuaris de Sant Julià de Vilatorta, i divendres, als de Santa Eugènia de Berga i Gurb.

Compartir:

Moment de la vacunació al Centre de dia Sant Jordi