Comença la campanya de vacunació a la Xarxa Activa't

Salut ha iniciat la vacunació contra la COVID-19 als centres de dia de gent gran. Als espais de la Xarxa Activa't gestionats per FADO, durant l’última setmana del mes de febrer es va començar la immunització davant el coronavirus a més d’una vintena de persones.


Entre dijous i divendres es van administrar una vintena de dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech a les persones usuàries dels centres de Gurb, Sant Julià de Vilatorta i Santa Eugènia de Berga. Properament es continuarà pels centres d'Olost.

El procés de vacunació consta de dues dosis, la segona de les quals s'ha d'administrar al cap de tres setmanes de la primera. La vacuna de Pfizer-BioNTech és extremadament segura i efectiva: el seu nivell de protecció enfront del coronavirus és del 94-95%. Cal recordar, però, que la immunització no és totalment efectiva fins uns dies després d'administrar-se la segona dosi, fet pel qual cal seguir extremant les mesures de prevenció.

El procés de vacunació de la gent gran es duu a terme amb el suport d'Atenció Primària, és voluntari i compta amb el consentiment de l'usuari. La vacunació permetrà protegir un col·lectiu vulnerable, com és el cas de les persones dependents que participen dels serveis del Centre de dia.

Compartir: