Els centres de dia commemoren el Dia de la Dona

Sentiments, records i drets de les dones han centrat les activitats d'aquest dilluns 8 de març als centres de dia gestionats per la FADO, que també s'han sumat a la celebració del Dia Internacional de les Dones.


Al Centre de dia Sant Jordi, les dones van ser les protagonistes de la jornada. Amb les persones usuàries, es va parlar sobre els orígens del Dia de la dona i la seva història i es va fer un recull de les feines que anat tenint durant la seva vida: amb quina edat van començar a treballar, a què es dedicaven, com compaginaven la feina amb les tasques de la llar i la cura dels fills, els horaris, etc. Amb el recull de vivències es crearà un petit llibre perquè puguin recordar la jornada i posin en valor la seva trajectòria de vida.

L'entrada del centre també es va decorar amb una llaçada gegant per commemorar el Dia Internacional de les dones.

Al Centre de la Xarxa Activa't de Sant Julià es van treballar els sentiments i les emocions que viuen les dones en diverses situacions mitjançant uns cercles de cartolina on s'incorporaven les diverses idees. Durant l'activitat es van tractar molts temes, entre ells el canvi del paper de la dona d'abans i la d'ara.

A Gurb i a Santa Eugènia, han aprofitat diverses manualitats per treballar les emocions i sentiments de les dones i posar en valor la força del col·lectiu femení, fent-les sentir valentes i com una peça indispensable a la societat.

A Olost, la commemoració del Dia de la Dona ha decorat l'espai amb un plafó on s'han inclòs diverses imatges reivindicatives i reflexions de persones usuàries sobre el rol i els sentiments de les dones.

Compartir:

El 8M al Centre de dia Sant Jordi
Activitats sobre sentiments a Sant Julià i Olost
Manualitats a Santa Eugènia i Gurb