En guàrdia contra el maltractament a la gent gran

La FADO ha participat en la comissió mixta impulsora de la campanya "Tracta'm bé" que té com a objectiu afavorir el bon tracte a les persones grans en tots els àmbits de la societat.


S'estima que un 10% de la població de la tercera edat pateix maltractament silenciat o en ocasions és víctima de comentaris impertinents, desqualificacions o fins i tot situacions d'abús. Per mirar de promoure el bon tracte i el respecte cap a la gent gran i conscienciar a la ciutadania, l'Ajuntament de Vic juntament amb una comissió mixta formada per professionals dels serveis vinculats amb les persones grans han presentat la campanya 'Tracta'm bé', que consta de diferents tipus d'actuacions.

Una primera part de la campanya s'ha batejat com a "situacions amb tracte". Són una sèrie de 8 pòsters amb una frase i una fotografia que exemplifiquen escenes quotidianes amb un tracte positiu envers les persones grans. Una d'aquestes fotografies es va realitzar al Centre de dia Sant Jordi de Vic, on es va retratar a la usuària Paquita Trabal juntament amb el seu net. Aquests pòsters es distribuiran per diferents comerços de Vic, amb l'objectiu de conscienciar i de teixir una xarxa d'establiments amb tracte que puguin ser detectors de situacions de maltractament.

La campanya es nodreix de dues accions més per poder arribar a tots els actius que formen la societat: Aules amb tracte: Recull d'històries de ficció per donar a conèixer els diferents tipus d'abusos que pot patir la gent gran; i relats amb tracte: Treballar de forma lineal entre els centres sociosanitaris, el centre de dia o els de centres educatius de Vic.

Compartir:

La usuària Paquita Trabal amb el pòster que protagonitza en companyia del seu net