Coneixem més a fons com treballa la unitat canina dels Mossos d'Esquadra

Les persones usuàries de l'Espai Activa't de Gurb han gaudit d’una demostració sobre com el cos policial entrena i prepara aquests animals per a diferents situacions, com ara una desaparició. Una activitat organitzada per l’Ajuntament de Gurb i FADO que ha despertat un gran interès entre els assistents. 


Els gossos de la policia fan diferents tasques per ajudar a fer més fàcil la tasca del cos dels Mossos d’Esquadra: detectar explosius o drogues, trobar armes de foc o cercar i localitzar persones desaparegudes, entre altres. Precisament aquesta darrera tasca ha format part de la demostració que la unitat canina dels Mossos d’Esquadra ha realitzat aquest dimecres al matí a les persones usuàries de l’Espai Activa’t de Gurb.

Una exhibició organitzada per l’Ajuntament del municipi i FADO, que ha servit perquè les persones usuàries coneguessin de primera mà com el cos policial entrena els seus gossos per localitzar a persones desaparegudes. Els usuaris també han pogut aprendre sobre la preparació i el treball diari d'un gos policia, que té una capacitat olfactiva 100.000 vegades superior a la de les persones i que sap distingir fàcilment una olor concreta. La sessió, que ha comptat una elevada participació i ha despertat un gran interès entre els usuaris i usuàries, ha tingut lloc als jardins de l’Esperança de Gurb. 

A banda de l’exhibició de la unitat canina de rescat dels Mossos d'Esquadra, FADO també ha programat diverses xerrades impartides pel cos policial als diferents centres que conformen la Xarxa Activa’t sobre furts i robatoris i consells a la llar. La primera sessió va tenir lloc aquest dijous 21 d’octubre a Sant Julià de Vilatorta. Les següents es faran a l’Espai Activa’t de Sant Quirze de Besora, el dimarts 26 d’octubre, i a l’Espai Activa’t de Santa Eugènia de Berga el 13 de desembre. 

Compartir: