Promovem l'art com a teràpia

En el marc del projecte Cultura i Alzheimer, usuaris del Centre de dia Sant Jordi van participar en diverses activitats destinades a fomentar el seu benestar i promoure la seva participació en la societat a través de l'art i de la cultura. 


Les activitats es van iniciar amb una visita al Museu de l’Art de la Pell de Vic i, seguidament, es va dur a terme una sessió de reminiscència, conduïda pel terapeuta Jaume Cases. A partir d’una imatge dels Reis de l’Orient, datada de mitjans del segle XX, i tres objectes més relacionats amb la temàtica, les persones usuàries van recordar vivències i episodis de la seva vida i van compartir experiències amb els seus companys i companyes. La sessió va finalitzar amb una actuació musical. 

La cultura és salut

'Cultura i Alzheimer' és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Vic amb el suport de la UVic-UCC, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i altres entitats culturals que té per objectiu contribuir a la millora del benestar i la participació social de les persones amb demència, tot facilitant accés a la cultura. Totes les activitats artístiques i culturals que s’han programat en el marc d’aquesta iniciativa potencien l'humor i l'autoestima, afavoreixen la comunicació amb persones cuidadores i famílies i trenquen estigmes i l'aïllament amb què es poden trobar aquests col·lectius. 

Compartir: