Participem en activitats intergeneracionals

L'Espai Activa't d'Olost va compartir un taller per treballar les paraules amb els infants de l'escola Terra Nostra. A Sant Julià de Vilatorta, els usuaris van fer una sessió de jardineria amb els nens i nenes d'una de les escoles del municipi.


Aquesta setmana, els usuaris de l'Espai Activa't d'Olost van rebre la visita de més d'una vuitantena d'infants de l'escola Terra Nostra. L'objectiu de la trobada era compartir una activitat conjunta per treballar l'ús i el significat de les paraules a través de diferents materials. L'activitat es va dividir en tres sessions, una per a cada cicle.

Durant cada sessió, es van treballar paraules que s'usaven anteriorment o que han anat perdent el seu ús progressivament i, alhora, expressions que es fan servir en l'actualitat. Per fer-ho, els usuaris van regalar un llibret als infants, on hi apareixien alguns mots que ja no s'empren tant, i van organitzar un joc en el qual havien d'anar a buscar una paraula, repartida en un racó de l'exterior del centre, i demanar-los quin era el seu significat. Una proposta lúdica per aprendre noves paraules que va agradar molt als infants.

Per complementar l'activitat, els infants també van lliurar diversos llibrets als usuaris de l'Espai Activa't: un amb dibuixos, un que contenia paraules boniques i un altre sobre mots i expressions que s'empren actualment, com ara "OK", "hashtag" o "brother". L'experiència va agradar molt a ambdós grups, els quals ja tenen ganes de tornar-la a repetir.

Per la seva banda, els usuaris de l'Espai Activa't de Sant Julià de Vilatorta també van rebre la visita d'infants, en aquest cas d'una de les escoles del municipi, per compartir coneixements, experiències i materials de jardineria. La trobada va servir perquè cada grup exposés com cuida el seu hort o què hi tenen plantat en cada temporada de l'any, entre d'altres. A més, es van intercanviar esqueixos i llavors. Es preveu que l'activitat tingui continuïtat, per anar veient com creixen les llavors i seguir compartint coneixements de jardineria.

Compartir:

Usuaris de l'Espai Activa't d'Olost i infants durant l'activitat per treballar les paraules