La Xarxa Activa’t celebra el Dia Internacional de les Persones Grans

Aquest dissabte dia 1 d'octubre és el Dia Internacional de les Persones Grans. Per commemorar aquesta celebració, els centres de la Xarxa Activa't han organitzat diverses activitats vinculades amb el tema, com ara xerrades o murals.


A l'Espai Activa't d'Olost, les persones usuàries han confeccionat una pancarta que inclou unes paraules de l'artista Pablo Picasso amb les quals se senten identificades: "cuando dicen que soy demasiado viejo para hacer una cosa, procuro hacerla en seguida". També s'ha organitzat una sessió de reflexió al voltant de les capacitats de les persones grans i un esmorzar per celebrar aquesta data a càrrec de l'Ajuntament del municipi.

Els usuaris dels grups de promoció de l'autonomia i envelliment actiu de l'Espai Activa't de Sant Julià de Vilatorta han plantat esqueixos en uns testos que posteriorment regalaran als familiars i amics dels usuaris del centre. Les plantes simbolitzen "el poder de compartir la saviesa i el sentiment positiu, i les seves habilitats". A banda d'aquesta activitat, també han elaborat un mural gegant amb paraules sobre l'edat i l'experiència i participaran en un esmorzar organitzat per l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta.

Per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, les persones usuàries de l'Espai Activa't de Sant Quirze de Besora van participar en un acte organitzat per l'Ajuntament del municipi en el qual diverses usuàries van cantar una cançó que elles mateixes van crear i adaptar. L'actuació va ser tot un èxit i va encantar a tots els assistents!

Les persones usuàries de l'Espai Activa't de Gurb tampoc s'han volgut perdre aquesta celebració i, per commemorar aquesta data, han preparat una sèrie d'imatges amb les quals se senten identificades i que posteriorment penjaran als vidres del centre. L'objectiu de l'activitat és fer més visibles les seves idees i els seus pensaments . Igual que als centres d'Olost i Sant Julià, també participaran en un esmorzar a càrrec de l'Ajuntament de Gurb.

En el marc de les activitats organitzades amb motiu d'aquesta celebració, l'Espai Activa't també ha rebut aquesta tarda la visita del 'Pelegrí de Gurb'. Durant la visita, el pelegrí ha explicat la seva experiència en el Camino de Santiago i els ha traslladat la idea de com d'important és mantenir-se actiu.

Finalment, a l'Espai Activa't de Santa Eugenia de Berga han organitzat un debat sobre el Dia Internacional de les Persones Grans. Durant la sessió, les persones usuàries han parlat sobre els sentiments i les necessitats que té la gent gran. Per culminar la celebració, han participat en un berenar que ha comptat amb el suport de l'ajuntament del municipi.

Acompanyem i promovem un bon tracte per a la gent gran

Des de fa anys, la FADO gestionem diferents equipaments en els quals s'ofereixen diversos serveis i programes de suport a les persones grans. Afavorir hàbits saludables i actituds positives envers l'envelliment, integrar les persones grans en la comunitat, promoure un envelliment actiu en un entorn segur i impulsar un model d'atenció centrat en la persona són alguns dels nostres objectius. Avui, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans, volem recordar que cal seguir vetllant, entre tots, per una tercera edat digna i segura.

Compartir: