La sotsdirecció de Dependència: un model i un treball integrat per a totes les nostres residències i centres de dia

Montse Blasco és, des del passat mes de març, la sotsdirectora de Dependència del CHV-FHSC. Un rol clau que ha de facilitar les sinergies i el desenvolupament d'un model d'atenció compartit per a les residències i els centres de dia d'ambdues institucions.


Infermera especialitzada en Geriatria, Montse Blasco acumula una experiència de més de 30 anys en l'àmbit d'atenció intermèdia i dependència, amb una trajectòria centrada principalment en la gestió i direcció de centres del sector de la dependència. Disposa d'un Màster de Direcció de centres gerontològics, socials i sociosanitaris, i d'un Màster de Gestió en xarxa i recursos per a persones dependents, a més de diversos postgraus en Infermeria gerontològica i geriàtrica, en atenció sociosanitària i centrada en la persona.

A més, Blasco forma part del grup de treball de residències de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària i també és membre del grup de treball de residències de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (entitat de la qual va ser vocal de la Junta de la Secció de residències entre els anys 2019 i 2021).

Blasco ha estat al capdavant de la Residència i Centre de dia El Nadal de Vic des de la seva posada en marxa, l'any 2009. El 2021 va assumir la Direcció de Serveis d'Atenció a la Dependència de la FHSC, de la qual depenien jeràrquicament les direccions tècniques de les residències i centres de dia d'El Nadal de Vic, de la Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà i del SAIAR de Folgueroles, així com els serveis d'atenció diürna de FADO.

Aquesta visió de 360 graus de tots els serveis d'atenció a la dependència ha de permetre impulsar i consolidar el model d'atenció centrat en la persona, el treball en equip interdisciplinari i les sinergies entre els diferents equipaments, persones i recursos amb què comptem el CHV i la FHSC.

Compartir: