Un llibre recull l'anàlisi sobre el present i el futur de l'atenció a les persones dependents d'Osona


El director-gerent de la FHSC i de la FADO, Jordi Roca, i la directora de la residència El Nadal de Vic, Montse Blasco, són alguns dels experts que aporten el seu coneixement al llibre 'Atenció a la gent gran dependent a Osona: on estem i cap on avancem'.

La publicació va ser impulsada per FADO i la Fundació Antiga Caixa Manlleu i recull totes les ponències de la segona edició de la jornada Osona Debats, entre les quals també s'hi poden trobar les de representants de les àrees competents del Consell Comarcal d'Osona i els ajuntaments de Vic i Manlleu, així com també les d'altres experts en l'àmbit de les polítiques socials o l'atenció a la cronicitat.

La jornada es va estructurar en tres sessions, que conformen el contingut del llibre. En la primera, l'economista Júlia Montserrat avalua el desplegament de la Llei de la dependència, analitzant si s'han complert les expectatives i l'impacte de la crisi en el seu desenvolupament. En la segona, diversos professionals del sector social fan un retrat de primera mà de l'atenció a la dependència a Osona -Quin és el perfil de les persones dependents? Quines prestacions i serveis reben?- i expliquen com s'han adaptat i quines àrees de millora tenim en els servei d'ajuda a domicili, els centres de dia i les residències.

El tercer bloc del llibre resumeix el debat sobre el futur i les possibilitats per millorar l'atenció a la dependència que van mantenir el Dr. Jordi Roca i el Dr. Joan Escarrabill, director d'Atenció a la Cronicitat de l'Hospital Clínic. "Malgrat els canvis en la Llei de la Dependència, la crisi econòmica i altres dificultats, molts tenim el convenciment que es poden fer coses per millorar l'experiència de les persones beneficiàries de la llei en tot el procés i, especialment, en tot allò que depèn dels professionals que els atenem en aquest recorregut", explica el Dr. Roca.

Compartir: