Recordant l'ofici de forner


Els usuaris del Centre de dia Sant Jordi participen cada setmana en un taller de cuina en el que elaboren, principalment, productes dolços i de pastisseria.

Amb aquesta activitat i seguint el model d'Atenció Integral Centrada en la Persona (AICP), el centre té en compte la història de vida dels avis perquè recordin els seus oficis i habilitats i les posin en pràctica. D'aquesta manera, es fomenta l'autonomia i es reconeix cada persona com un ésser singular i valuós.

Un dels usuaris del Centre de dia Sant Jordi que havia estat forner actua com a mestre de cerimònies i va indicant els diferents passos de la recepta. La resta de persones col·laboren en el treball en equip i mantenen l'interés per una activitat que de ben segur també havien realitzat quan eren joves: l'elaboració de magadalenes i pastissos.

Una de les millors parts de l'activitat, però, és la degustació dels plats -que ells mateixos han elaborat- per berenar o per esmorzar.

Bon profit a tots!

Compartir: