Activitats per a totes les edats amb música, bombolles i cinema


Les activitats intergeneracionals entre gent gran i infants són molt beneficioses per ambdós col·lectius i permeten un intercanvi d'experiències molt positives. El Centre de dia Sant Jordi de Vic i l'Espai Activa't de Santa Eugènia de Berga n'han realitzat dues recentment per posar en contacte petits i grans.

El Centre de dia Sant Jordi va realitzar una activitat amb música amb els infants de l'Espai Familiar Municipal ubicat a les mateixes instal·lacions. Gent gran, infants i famílies van gaudir d'una activitat senzilla en què les dinamitzadores van fer bombolles de sabó a ritme de la música i van ajudar així a compartir una acció tan relacionada amb la infantesa com jugar amb les bombolles.

La televisió i el cinema, abans i ara, a Santa Eugènia de Berga

El Grup d'Envelliment Actiu de l'Espai Activa't de Santa Eugènia de Berga i una quinzena d'alumnes del cicle superior de l'escola Jacint Verdaguer van intercanviar experiències fa unes setmanes sobre com es veia la televisió i el cinema abans i com es consumeix ara.

La gent gran va mostrar algunes escenes de pel·lícules i espais televisius d'abans, com les cançons infantils de "Vamos a la cama" i Heidi o un fragment d'en Charles Chaplin. Després de riure una bona estona, els nens i nenes van fer preguntes sobre com miraven abans la TV, què hi miraven o cada quant anaven al cinema.

Amb aquestes activitats, les persones grans experimenten un augment de la seva vitalitat i autoestima i disminueixen el seu sentiment de soledat i aïllament. A nivell cognitiu, a més, es pot observar una lleu millora en la capacitat d'aprenentatge quan s'està acompanyat dels infants i també es potencien les habilitats socials i l'empatia.

Compartir: