Lectura intergeneracional de poemes a Olost i Sant Quirze


Els espais Activa't d'Olost i Sant Quirze de Besora van donar la benvinguda al mes de maig amb una activitat de lectura de poesia en companyia  d'alumnes de les escoles d'ambdós municipis.

A Olost, els nens i nenes de Cicle Inicial de l'escola Terra Nostra es van alternar amb la gent gran de l'espai per gaudir d'una hora de lectura en veu alta de fragments de poemes. Les propostes poètiques van ser recollides prèviament per l'escola i compartides amb els professionals del centre de dia perquè la trentena de persones que van participar de l'activitat coneguessin els poemes que es podien llegir.

A Sant Quirze, la visita a l'Espai Activa't, on es van reunir una seixantena de persones, va anar a càrrec dels alumnes de Cicle Mitjà de l'escola Segimon Comas. L'activitat es va dedicar a la lectura dels poemes de Joan Brossa, autor de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement. Els nens i nenes van llegir alguns fragments i van representar també alguns poemes visuals de l'autor, mentre que les persones usuàries van llegir tant poemes de Brossa com d'altres autors que havien escollit.

L'objectiu de les dues activitats, celebrades el 2 de maig, va ser compartir la literatura en grups de diferents edats i vèncer la por de llegir en veu alta davant la gent. Malgrat les dificultats, tothom se'n va sortir molt bé i fins i tot en el cas de Sant Quirze es van llegir poemes d'autors locals i una corranda amb bromes i rimes amb els noms i cognoms de la gent gran del grup. La bona sintonia entre gent gran i infants convida a repetir la trobada en properes ocasions.

Compartir: